Tionde laget - FBC Lerum

Nu är det bara tre dagar kvar och idag pratar vi med Pontus Persson, Tränare i FBC Lerum. Laget låg på 4:e plats inför den sista avbrutna omgången av JAS Grupp F och hade chanshen att gå till Play off.

Hur tycker du att er trupp ser ut nu kontra perioden för laget i April månad?

Jag tycker att laget har utvecklats sedan april månad. När det började pratas om att en egen turnering skulle startas så har varje träningspass varit en förberedelse inför turneringen. Det har gjort att träningarna har varit bra och att vi har utvecklats som lag.

Hur kommer ni förbereda er inför den här cupen?

Vi kommer gå in hall i mitten utav juli. Utöver det så gör vi inget speciellt. Varje träning och match som vi gjort under säsongen har varit en förberedelse inför cupen. Sedan blir det att trycka på de saker som vi har gjort bra under säsongen och fortsätta med det.

Hur reser ni hit till Stockholm?

Vi åker i minibussar

Vem är lagets clown?

Amanda Lindström

Vem är lagets slarver?

Alice Clarin

Vilken spelare får sitt genombrott i år?

Jag tror att Lina Engström får sitt genombrott i år. Hon tog stora kliv redan förra säsongen och jag tror att hon kommer att utvecklas ännu mer kommande säsong.

Vem ska man hålla koll på hos er?

Håll koll på vår målvakt Laura Ekman.

Berätta lite om er resa i JAS serien den gångna säsongen:

Jag tycker det är en serie som vi har växt in i och blivit bättre för varje match vi har spelat. Det känns som att vi hamnade i en bra JAS serie vilket har gjort att vi har fått spela många jämna och tuffa matcher. En höst som vi spelade helt okej men hade lite för många poängtapp och efter jul tycker jag vi spelade som allra bäst.

Hur ser ni på för ert lag om JAS säsongen 2020/2021?

Det känns bra. Vi kommer fortsätta att bygga på det som vi har gjort bra denna säsongen. Vi tappar givetvis några spelare till nästa säsong men vi har många duktiga spelare underifrån som är redo att få speltid i JAS.

Vem blir slutsegrare i cupen tror du/Ni i dom båda klasserna?

Bra fråga. Tror att många lag kan vara med och slåss om att bli slutsegrare. Små marginaler kommer att avgöra.

Vi önskar FBC Lerum lycka till i DJ Invitational.