Storvreta IBK HJ18 - Lag #8

Nästa lag att presenteras är Stovreta IBK HJ18 som spelar i Grupp B tillsammans med Täby FC, Onyx och Sundsvall. Läs vad lagets tränare Jan Volák tänker inför helgen. 

Hur tycker du att din trupp ser ut nu jämfört med slutet av förra säsongen?

-Vi har inte alls samma lag i jämförelse med det vi tävlade på Innebandyfesten med. Många 03-spelare är borta, men vi har tagit in många talangfulla ungdomar med spännande potential! Laget är nu uppbyggt kring en stark kärna av spelare födda -05. Vi hoppas att implementeringen av vårt nya ungdoms utvecklingsprojekt genererar några 06/07-spelare som kommer att kunna ansluta till vår JAS-trupp under säsongen för att få erfarenhet, så att vi kontinuerligt kan bygga ett Storvreta JAS-lag som regelbundet kommer att tillhöra svenska TOP10.


Hur kommer du att förbereda dig för den här cupen?
-Vi har haft en högkvalitativ försäsong som vi har satt ihop med vår nya fys tränare som också tar hand om SSL-truppen. De flesta killarna har tränat 4-5 gånger i veckan, och vi försökte ge dem en träningsplanering så individuellt som möjligt. Vi åkte till Mora för en kick-off helg där laget har spenderat lite tid tillsammans. Vi var riktigt nöjda med energin i gruppen och den kultur vi har börjat bygga ihop!
Newbody Cupen är starten på resan för oss. Vi vill se och analysera hur våra spelare hanterar olika situationer, vi hoppas på att få se prov på självförtroende och att de vågar utmana sig själva individuellt.


Vilken eller vilka spelare kommer att få sitt genombrott i år?
-Jag gillar inte att prata om dessa saker offentligt. Det är ett val av varje spelare hur de tar sig an säsongen och deras individuella utveckling. Eftersom vi har ett ungt lag är det många spelare som kan bygga upp en viktig roll både på och utanför planen.
 
Vem ska du hålla ett öga på?
-Jag tror att vi har massor av energiska och unga spelare som verkligen vill imponera och ta sin plats i JAS-truppen. Vi har utvecklat ett spelsystem som borde passa den trupp vi har och vi är förväntansfulla att få implementera principerna vi har arbetat med in i säsongens första matcher.

Vem tror du blir den slutliga vinnaren av cupen i din klass?
Det är alltid svårt att gissa när lagen har bytt trupp jämfört med förra året. Det finns många lag med spännande spelare som jag är intresserad av att följa. I det här skedet av säsongen är turnerings resultatet inte allt. Resultaten räknas nästa år runt mars!

Vi tackar Jan och önskar Storvreta lycka till i helgen!