Farsta IBK - HJ18 lag #7

Idag, dan före cupstarten, rivstartar vi med Farsta IBK. De spelar i Grupp C ihop med Västerås och BeleBarkarby. Läs vad  David Grossmann, huvudtränare för Farsta HJ, svarar på våra frågor.

Hur tycker du att er trupp ser ut nu kontra slutet av förra säsongen?

Läget i truppen ser väldigt bra ut, med de nya tillskotten i laget och med ny ledare i staben så har alla kommit in väldigt bra och tagit för sig mer än förväntat! Detta har höjt konkurrensen inom laget som gör att alla höjer sig när det vankas träning eller match! Det som hände i Kalmarsund i slutet på förra säsongen är nu historia och nu gäller de att göra det hårda jobbet ännu en gång. Farsta HJ har alltid älskat cuper så när denna cup blev av så var det givat att vi ger den en chans!

Så efter en lång sommar så har vi 18 spelare som är redo för nedsläpp på fredag!

Hur kommer ni förbereda er inför den här cupen?

Efter sommarträningen har vi nu de senaste två veckorna kommit in i hall och fokuserar på att bara lira så mycket matchspel som möjligt. Tekniken finns hos grabbarna, allt just nu handlar om att hitta rytmen igen efter sommaruppehållet. De är väldigt god stämning i truppen, riktigt spelsugna grabbar och det är ju alltid ett gott tecken.

Vilken eller vilka spelare får sitt genombrott i år?

Jadu här får man en utmaning att välja ut någon. I år så har truppen ännu mer erfarenhet och rutin, en bredd som är otroligt intressant. Jag tror att våra nyförvärv kommer ge oss ytterligare en nivå i år. Det kommer vara flera som får sitt genombrott hos hajarna denna säsong de kan jag lova!

Vem ska man hålla koll på hos er?

Vart ska man börja, först och främst bör motståndarna ha kollat många videos på Samuel Walldéns straffvarianter annars är det uppförsbacke.

Skulle inte bli förvånad om Christoffer Herrlin gör minst tio mål via köksvägen i helgen, varning!

Lagets minsting, Harald Brännström, lär nog dra en indianare minst per match. Så där får vi ha koll!

Åh känner jag Tim Danilda bäst så lär de bli VAR check på om de är han eller bollen som först ramlar in i mål.

Vem blir slutsegrare i cupen tror du i er klass?

Thorengruppen och Tuffa Täby får bära favoritskapet under helgen. Men alla gillar väl en underdog och efter att ha läst de andra presentationerna så är det endast Vendelsö som tror på sig själva det gillar vi!

Vår målsättning är att komma bättre än va vi gjorde förra året så tar vi de därifrån!

Vi tackar David och önskar Farsta lycka till i helgen!