Sköndals IK - Lag #3 i DJ18

Det tredje DJ18-laget att presenteras är Sköndals IK. Laget spelar i Grupp A tillsammans med Åkersberga, Älvstranden och Storvreta. Här kommer svaren från tränaren Mathias Björkman.

Hur tycker du att er trupp ser ut nu kontra slutet av förra säsongen?

-Truppen ser ungefär likadan ut. Vi har kvar alla spelare och har fyllt på med två spännande 06:or och några bra äldre spelare som bara får lira i damserierna. Vi fortsätter samarbeta med lagen under oss i föreningen och lyfter löpande upp spelare. Det finns många duktiga juniorer i Sköndals IK just nu. De brukar kunna ta stora kliv under sommaren och det ska bli roligt att följa dem. 

Jag tycker samtidigt att tjejerna har arbetat på riktigt bra med träningen under sommaren. Det bådar gott inför säsongen. Dessutom är tidigt på säsongen och vi kommer fylla på med några spelare till innan serierna drar igång. 

Hur kommer ni förbereda er inför den här cupen?

-Vi har varit en sväng i Prag och spelat turnering och haft riktigt kul. Utöver det så har det som sagt varit hård sommarträning. Vi kommer köra några pass i hall denna vecka för att komma igång och få lite go känsla med klubba och boll. Annars är turneringen ett riktigt bra tillfälle att ge alla tjejerna mycket speltid och samtidigt skapa lite bra lagkänsla tidigt på säsongen. 

Vilken eller vilka spelare får sitt genombrott i år?

-Vi har flera duktiga spelare som kommer fortsätta att växa i år. De hade riktigt fin tillväxt redan förra säsongen och har tränat på bra under sommaren. Vi har bra känsla i truppen. 

Vem ska man hålla koll på hos er?

-Tränarna är alltid heta på bänken. :-)

Vem blir slutsegrare i cupen tror du i er klass?

-Det finns flera bra lag. Även några som jag inte har så bra koll på. Men jag satsar mina pengar på det lag som vinner sista matchen.

Vi tackar Mathias och önskar Sköndal lycka till i cupen!