Täby FC DJ18 - lag #4

Nästa lag att presenteras är Täby FCs DJ18 som spelar i Grupp B tillsammans med IK Sirius, Huddinge, Hagunda och Ekerö. Läs vad lagets tränare Victor Johansson svarar på frågorna.

Hur tycker du att er trupp ser ut nu kontra slutet av förra säsongen?

En stor del av truppen förra säsongen var 03or, så vi har haft en större spelarväxling än de flesta andra lag kan jag tro. Lyckligtvis så finns det otroligt mycket talang inom föreningen så jag är väldigt nöjd med den trupp vi har idag, det är svårt att ta ut ett lag redan som det är och vi har ruskig konkurrens i år på alla positioner.

Hur kommer ni förbereda er inför den här cupen?

Vi har kört fysen i sommar och har förhoppningsvis lärt oss läxan från festen senast att lagen utanför Stockholm hade ett helt annat driv och fart i sitt spel. Vi har också kört pass i två veckor inomhus för att komma igång med klubba och boll innan Newbody drar igång.

Vilken eller vilka spelare får sitt genombrott i år?

Tyckte redan att Hanna Lööw och Engla Helmersson hade sina genombrott förra säsongen då de till slut spelade till sig ordinarie platser i JAS-serien så om man bortser från dem så finns det flera spelare som kan ta ett steg till i sin utveckling. Nu när vi har haft en stor spelaromsättning så finns det många kandidater till årets genombrott bland våra yngre spelare. 

Vem ska man hålla koll på hos er?

Håll ett extra öga på Lovisa Blomkvist, det känns som att poängproduktionen kommer att lossna ordentligt i år i juniorsammanhang. Matchens lirare senast i Bäst-i-Stan finalen.

Vem blir slutsegrare i cupen tror du i er klass?

Om vi kliver in med rätt inställning och fokus så borde vi kunna vara en kandidat, annars så lär något av Uppsala-lagen vara starka kandidater till guldet.

Vi tackar Victor för svaren och önskar hemmalaget lycka till i helgen!

Foto: Björn Alexanderson, BA Sportphoto