Lag 11 - Sundsvalls IBF

Idag har turen kommit till Sundsvalls IBF som låg 2:a i JAS Grupp B inför sista omgången. Vi har frågat tränare Zara Jonsson om läget inför helgens cup. Här kommer svaren:

Hur tycker du att er trupp ser ut nu kontra perioden för laget i April månad?

Vi har en härlig känsla i truppen som till stor del ser lika ut nu som i April

Hur kommer ni förbereda er inför den här cupen?

Våra tjejer hade någon vecka i vila där de tränade på egen hand när säsongen så abrupt avslutades, men sedan i maj har de tränat 3 ggr/v och nu senaste veckan har vi även haft några golvpass.

Hur reser ni hit till Stockholm?

Vi reser i minibussar

Vem är lagets clown?

Någon speciell clown har vi inte utan alla är clowner och glada utanför men på så fort de får en klubba, boll och ett golv i sikte så slår fokusknappen på. Däremellan har vi väldigt roligt ihop.

Vem är lagets slarver?

På planen är det som sagt fullt fokus men utanför kan man hitta lite smått och gott kvar från alla, vilket kan förvåna iom att de har full koll i övrigt så här kan jag inte heller välja någon speciell.

Vilken spelare får sitt genombrott i år?

Förra året gick det bra rent resultatmässigt för vissa och många andra hade en toppensäsong på andra plan. Flera av våra spelare förra året är nu med i vårt Allsvenska lags trupp, egna produkter är ju roligt att fostra:) Vi har riktigt vassa 03or och 04or som är på uppgång så det är svårt att veta nu vem av dessa som kommer att peaka, ni får följa med på vår JAS resa och se själva.

Vem ska man hålla koll på hos er?

Bestäm själva :)

Berätta lite om er resa i JAS serien den gångna säsongen:

Vi jobbade ihop ett helt nytt JAS lag, förra året, där tjejerna kände till varandra tidigare som motståndare och inte som lagkamrater, så vi var väl lite bekymrade vad det gör med ett lag när många är vana att vara ledande spelare till att vara en av ledande spelare MEN vi behövde inte alls vara oroliga för tjejerna såg "LAGET före JAGET" som en fördel så kollektivet gjorde en toppen resa. Vi var heta i början av säsongen och fick en riktigt bra start sedan hade vi en tyngre period där resultaten inte gick vägen för att sedan i slutet kändes det som vi verkligen var på gång ingen. Så vi avslutade på väg upp.

Hur ser ni på för ert lag om JAS säsongen 2020/2021?

Förra årets spelare i JAS var till stor del byggt på våra tjejer födda-02 och dessa tjejer får ju tyvärr inte spela JAS nästa säsong (knepigt att man inte får spela JAS sitt sista år på gymnasiet... ), men får vi ihop oss, vilket vi verkligen tror för vi har riktigt vassa 03or och 04or, då blir nästa JAS säsong riktigt rolig att följa. Vi har haft möjlighet att tränat ihop i stor trupp, med spelare från allsvenskan, Div1 och JAS, sedan i början på maj och för många yngre spelare så har träningsmängden av fys ökat vilket kommer att göra att de kommer in i säsongen med vetskapen att de har en otroligt god kondition och de har även fått bra klubba/boll/golvträning.

Vem blir slutsegrare i cupen tror du/ni i de de båda klasserna?

De som vågar mest och har mest vilja kommer att segra. I DJ18SM undrar jag om inte Falun är en joker som kommer att knipa den platsen för de har många jämna spelare och deras målvakter är som muren, vis av egna erfarenheter : )

Vi önskar såklart även Sundsvall lycka till i DJ Invitational.