Lag nummer 7 - RIG Umeå

Idag presenterar vi två lag och först ut är RIG Umeå. Vi har pratat med tränare Peter Hörnsten Svensson om ett delvis helt nytt lag med de 04-or som börjar på skolan i höst.

Hur tycker du att er trupp ser ut nu kontra perioden för laget i April månad?

JAS-laget ifjol var starkt, trots att vi hade ovanligt få äldre spelare (alltså 02:or). Som vanligt tappar vi alla våra treor och får in åtta helt nya ettor. Treorna var ju inte med i JAS så sett till det kan man ju säga att vi breddat truppen. Vi har som sagt en stark grund att stå på men nu startar hela processen om från scratch så det är svårt att säga hur slagstyrkan är i augusti. Vi saknar rightare i laget (har bara två i hela truppen) och har plats för en sådan till - i övrigt tycker jag att vi har en spännande och komplett uppsättning inför säsongen.

Hur kommer ni förbereda er inför den här cupen?

Vi träffas på måndagen och har ett läger tillsammans med killarna i Visby fram till fredagen. Vi hinner med fyra träningspass och den första delen av att lära känna varandra. I övrigt har spelarna förberett sig fysiskt genom en ovanligt lång sommarträning...

Hur reser ni hit till Stockholm?

Vi åker buss från Gotlands-färjan.

Vilken spelare får sitt genombrott i år?

Tråkigt svar; alla i åk 1...

Vem ska man hålla koll på hos er?

Det är väl rätt så många hoppas jag - men Stina Callerfjord, Ellen Hansson och Nellie Öhgren var ju med i senaste U19-truppen så de får väl dra ett tungt lass nu i inledningen.

Berätta lite om er resa i JAS serien den gångna säsongen:

Vi brukar generellt prestera rätt dåligt första halvan av seriespelet men det tycker jag inte vi gjorde förra året. Vi spelade rätt bra och kunde dominera de flesta matcherna på ett effektivt sätt. Vi räddade en poäng i slutminuterna mot Övik i en tät match, i övrigt idel segrar. En anledning till att vi startade bättre än normalt tror jag var att 03:orna som var nya förra året kom in snabbt i RIG-livet och därför kunde hålla fokus på innebandyn tidigt.

Hur ser ni på för ert lag om JAS säsongen 2020/2021?

Truppen i år borde bli starkare då vi har fler spelare i rätt ålder och framför allt fler i den äldre årskullen. Däremot kan det bli att vi spelar mer på två femmor och matchar de nya hårdare så det gör det mera svårgissat - beror på hur de kommer in i allt och hur tidigt de börjar visa vad de kan.

Vem blir slutsegrare i cupen tror du/ni i dom båda klasserna?

Jag har ingen koll alls på motståndet eftersom vi inte fick se vilka lag som var toppar i ett slutspel ifjol. Jag hoppas att vi är ett av favoritlagen och att vi redan nu får träna på att spela med den pressen. Under tävlingssäsongen har vi som mål att vinna varje match vi spelar men under försäsongen är det andra saker som vi tränare prioriterar; lära känna varandra, lära sig spelet och få inblick i våra förhållningsregler - men jag misstänker att spelarna har högre målsättning än så redan till den här cupen...