Lag Nr 9 - Landvetter IBK

Idag har turen kommit till Landvetter IBK som låg trea i JAS Greupp F när serien avslutades med en match kvar att spela. Martin Zetterstedt, tränare i laget berättar om sin syn på laget inför DJ Invitational.

Hur tycker du att er trupp ser ut nu kontra perioden för laget i April?

Vi känns tempostarka och lite mer samspelta än i April även om man hade velat testa mer i och med att vi har fått flera spännande nyförvärv.

Hur kommer ni förbereda er inför den här cupen?

Vi har kört lite extra i hall, och även lagt in några träningsmatcher men samtidigt varit noga med att följa säkerhetsföreskrifterna ifrån FHM.

Hur reser ni hit till Stockholm?

Vi åker en hyrd buss.

Vem är lagets clown?

Vi saknar tyvärr en klassisk clown så har inga kandidater att nämna.

Vem är lagets slarver?

Vi har väl ingen slarver i laget på det viset. Känns som de flesta har hyfsat koll på läget.

Vilken spelare får sitt genombrott i år?

Filippa Fagerström m en även Tilda Eriksson, Elin Durling och Anna Strand kommer få sina genombrott denna säsongen.

Vem skall man hålla koll på hos er?

Som coacher tycker man att alla tjejer i laget har sina respektive spetsar och är värda att hålla kolla på så man vill säga hela laget på en sådan fråga. Allt från våra ambitiösa målvakter, till våra defensiva stöttepelare och våra offensiva hot. Samtidigt behöver tjejinnebandyn ännu fler profiler och stjärnor för att bygga intresse och ge alla bättre förutsättningar att idrotta länge. Det finns många att kolla extra på i laget men för att nämna några så har vi: Ester Lind, Moa Wahlström och Emmy Rydh.

Berätta om er resa i Jas serien den gångna säsongen?

Lärorikt och en serie med bra nivå på lagen. Vi hade en skadedrabbad höst där vi bland annat spelar flera matcher utan de två backpar som var tänkta att inleda säsongen.

Vi jobbar oss igenom hösten och har på våren äntligen fullt manskap. Vi blandar och ger lite resultatmässigt men med något undantag gör vi riktigt bra ifrån oss spelmässigt. Saker ställs också lite på sin spets under våren då det visar sig att två av våra stöttespelare, som spelat i laget i 9 säsonger, valt att acceptera sin RIG-uttagning. Det både skapade lite oro och förde ihop laget och ökade pressen då vi ville ha ett bra avslut med den konstellationen.

Trots att gruppen nu redan gjort två säsonger i JAS så har vårt mål alltid varit att vara som bäst sista säsongen i JAS, och då vi är 04-dominant så är ju det först säsongen 21/22.

Hur ser ni på för ert lag om Jas säsongen 20/21?

Väldigt spännade utgångsläge. Vi har en trupp med hög kvalitet och vi måste se till så att vi hittar rätt i femmorna samt se vilka system som passar oss och våra styrkor. Det känns som att vi har en bit dit så vi hoppas saker fallit på plats framåt vårkanten.

Vem blir slutsegrare i de båda klasserna?

Väljer att svara på DJ17 där vi själva spelar. Det är ju ett koppel av samspelta 02-dominerade lag på plats förutsatt att de kommer som de spelat i serien. Hovslätt, GS86, Åkersberga, Falun m.fl

Hemmalaget Åkersberga är storfavorit till segern och känns som de också ser sig så själva.

Pixbo har rustat ordentligt för att vinna JAS 20/21 och kommer med det laget nu.

De spelar Sveriges bästa och mest cyniska 2-2-1 på damjuniorsidan där det är tvärstopp på deras vänsterkant och grymt aggressivt i dubblingspunkter och från deras spets. Med denna Dam (SSL) SM-guld-vinnande taktik från meriterade SSL-coach Jonas Eliasson som är en energiskt pushande, systemtrogen och målmedveten ledare i båset, så kommer de inte släppa till många målchanser oavsett motstånd. Så Pixbo är definitivt en stor favorit.

Att RIG kommer till turneringen känns fantastiskt roligt och det ger som alltid när de medverkar hela turneringen status.

Men frågan är om de fått ihop allt redan med en tredjedel av laget utbytt mot förra säsongen. Nu gäller det ju inte JAS-laget direkt även om de nya 04-orna kommit till så var ju stommen 0203 i JAS 19/20 precis som i denna turnering. RIG är favoriter var de än ställer upp och ingen höjer på ögonbrynen om de står som slutsegrare även här, MEN Åkersberga och Pixbo är de två lag som har de stora favoritkraven på sig. De har systemen och spelarna som ska vinna guld. Allt annat än final är ett resultatmässigt misslyckade för de båda lagen.

Runners up är Falun, GS86 och Hovslätt som alla är grymt duktiga, rutinerade och samspelta lag.

Tack för svaren Martin och lycka till i DJ Invitational!