Lag nr 6 - Åkersberga IBF

Idag svarar DJ Invitationals initiativtagare, Ante Berglind som även är Sportchef både i Åkersbergas Allsvenska och JAS-lag.

Hur tycker du att er trupp ser ut nu kontra perioden för laget i April månad?

Vi har tappat tre stycken stadslagstjejer i vår trupp, samt två till från sista träningsgruppen från stadslaget som har försvagat vårt starka lag från förra säsongen. Men tittar vi på kommande säsongen så har vi fått in 6 st spelare där samtliga är så pass duktiga och kan ta en tröja i JAS laget.

Hur kommer ni förbereda er inför den här cupen?

I Juli månad var det mycket fys som ståd på programmet och vi fokuserar mest på vår Allsvenska start i September. Men vi kommer hinna med 3 st inne träningar för denna cup.

Hur reser ni hit till Stockholm?

Vi har det enkelt med det.

Vem är lagets clown?

Amanda Eklund

Vem är lagets slarver?

Emilia Jernberg

Vilken spelare får sitt genombrott i år?

Tittar vi på våra Allsvenska spelare tror jag Hanna Nordstrand, Emelie Eriksson och Fredrika Dohlwitz kommer göra mycket bra ifrån sig i Allsvenskan och tittar vi i JAS serien så tror jag många kommer få sitt genombrott i år.

Vem ska man hålla koll på hos er?

Vi har många bra spelare att hålla koll på och samtliga kedjor som kan gå in och avgöra matcher.

Berätta lite om er resa i JAS serien den gångna säsongen:

Synd att den tog slut innan festen då vi hade många som hade bra form och kvar våra spelare som nu dessvärre tagit en paus då jag tror vi hade vunnit.

Tittar vi på serien så vann vi den obesegrade och det mot lag som:

  • Täby som alltid är bra och vunnit många cuper
  • Huddinge som kom 4:a på festen förra säsongen
  • Bajen som varit i final i Storvretacupen och har många bra spelare i sin trupp.
  • Sköndal som kom 7:a i vår serie men var i final i Storvreta cupen.

Hur ser ni på för ert lag om JAS säsongen 2020/2021?

Vi kommer att ha ett starkt lag som ska vara med och utmana om playoff-platserna och serien kommer att vara mycket jämnare kommande säsong än förra säsongen och vi har fått in 6 st nya tjejer till laget.

Vem blir slutsegrare i cupen tror du/ni i dom båda klasserna?

Hade du sagt i April månad hade jag enklare sagt vi då vi var otroligt starka och breda i vårt lag. Nu blir det tuffare då ingen vet riktigt vart man står. Men självklart tror jag på mitt lag i båda klasserna där vi i Dj18 får in 5 st 01:or som samtliga var med i stadslaget. Vi har 10 st spelare i vår trupp som vunnit SM Guld i stadslaget, samt en reserv och flera från sista träningsgruppen och vi borde få med 4-5 st spelare till kommande säsong.

Vi önskar Ackers stort lycka till nästa helg!