Dagens lag - Pixbo Wallenstam

Idag har vi frågat Emil Larsson, tränare i Pixbo Wallenstam hur läget är inför cupen. Pixbo vann JAS Grupp G och hade inför sista matchen mot Warberg inte förlorat en enda poäng.

Hur tycker du att er trupp ser ut nu kontra perioden för laget i April månad?

Jag tycker att truppen ser starkare ut än vad den gjorde i April men det hade varit konstigt annars med tanke på att vi haft fysträning i snart 3 månader, så helt klart en starkare trupp.

Hur kommer ni förbereda er inför den här cupen?

Det kommer vara precis i början av vår försäsong innebandymässigt så vi kommer förbereda oss på kort tid men många av tjejerna som skall med har förberett sig sen serien hastigt tog slut så är inte orolig för att vi skall vara ur fokus när det drar igång.

Hur reser ni hit till Stockholm?

Vi kommer att resa med buss från Mölnlycke.

Vilken spelare får sitt genombrott i år?

Väldigt svårt att svara på. Tycker våran 03 kull om du syftar på JAS är väldigt stark tillsammans med våra 04or, många av dessa fick mycket speltid förra säsongen och kommer nog kunna ta för sig ytterligare lite till i år. Vi har rätt många som kommer att blomma ut i år är jag säker på men det gör det svårt att lyfta fram någon specifik.

Vem ska man hålla koll på hos er?

Ni ska kolla på vårt kollektiv. Vi strävar alltid efter att vara det bästa "laget", individerna som tillhör laget kommer att synas men kommer ni och kollar på oss lovar jag att ni kommer hitta en spelare som ni fastnar för. Vi har en väldigt bra mix med olika typer av spelare.

Berätta lite om er resa i JAS serien den gångna säsongen?

Den var/blev spikrak. Vi gick obesegrade i serien och även på försäsongen, så resan gick faktiskt förvånansvärt bra. Saknade det där riktigt tuffa toppmötena i serien. Tjejerna gjorde ett fantastiskt jobb varje vecka för att bibehålla en stabil och jämn nivå.

Hur ser ni på för ert lag om JAS säsongen 2020/2021?

Lika starkt som året innan. Vi fyller på med minst lika bra spelare underifrån som vi tappar och de äldsta (03) har fått mycket speltid över tid så tror att vi verkligen blir att räkna med detta JAS året. Det är dags för Pixbo att återvända till festen på damsidan

Vem blir slutsegrare i cupen tror du/ni i de båda klasserna?

I JAS klassen tror jag stenhårt på oss och DJ18 Åkersberga.

Vi önskar Pixbo stort lycka till i cupen!